Apa alcalina - apa vie



                                      Ce este pH-ul?
 

pH este prescurtarea de la „pondus hydrogenii". Noţiunea a fost introdusă de către omul de ştiinţă danez S.P.L. Sorensen, în anul 1909, pentru a exprima concentraţii mici de ioni de hidrogen şi a fost definită ca logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentraţiei ionilor de hidrogen.
Majoritatea reacţiilor chimice şi biologice sunt însă guvernate de activitatea ionior de hidrogen şi din acest motiv definiţia pH-ului s-a modificat:
pH = -log 10 aH+ Concentraţia ionilor de hidrogen al unei ape pure la temperatura camerei este 7, adică neutră. Sub valoarea de 7 apa devine acidă, iar peste valoarea de 7 devine bazică sau alcalină. 


MAGAZIN NATURIST ONLINE  Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 
Beneficiile apei alcaline sau bazice pentru sănătatea noastră
 
Apa alcalină - neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate de către organele excretoare. Un exemplu care ne ajută să înţelegem acest lucru ar fi grăsimea de pe mâini după ce spălăm carnea. Aceasta grăsime nu poate fi îndepărtată cu apa de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea şi a ne curăţa pielea. Grăsimea este acidă şi săpunul este alcalin. Ne spălăm corpul la exterior îndepărtând murdăria, dar neglijăm complet murdăria din interior.
Apa alcalină - nu are valoare nutriţională sau de medicament dar, are uimitoarea capacitate de a neutraliza şi lichefia deşeurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea şi starea de bine.
Aproape toţi oamenii suferă, din cauza greşelilor de alimentaţie şi a poluării mediului, de prea multă aciditate in corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Din cauza arderilor deficitare, hrana se transformă în reziduuri acide, pe care corpul le elimină, în parte, prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în ţesuturi.
Surplusul de grăsime e unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor.
O cura de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu procesul de alcalinizare. Fără alcalinizare, fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea.
Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prăjelile, conservele sau combinarea greşită a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; brânză+pâine, etc.) determina crearea condiţiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate creează deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor făcute de Sang Whang, autorul cărţii „Inversarea procesului de îmbătrânire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apă obişnuită.

Când vom înţelege că bolile degenerative ale adulţilor sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea. Pentru a duce o viaţă lungă, mai întâi trebuie să eliminăm deşeurile acide din corpul nostru.
Sângele şi celulele noastre trebuie sa fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide. Acestea din urmă sunt stocate sub formă de grăsime. Astfel, îngrăşarea e rezultatul necesităţii de a se crea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.
Cauze care conduc la acidoză: alimentaţie neadecvată, consum insuficient de apă, stres, sedentarism.
Câteva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipaţie, probleme digestive cum ar fi indigestia şi balonările, guta, dureri ale încheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, creşterea în greutate, slăbirea sistemului imunitar. 


MAGAZIN NATURIST ONLINE  

Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 
 

Ce este ORP?
ORP (oxidation reduction potential în traducere din engleză, potenţialul de oxido-reducere)definiţie: capacitatea unei soluţii de a oxida sau reduce elementele cu care vin în contact.

Procesul oxidării începe cu aerul pe care-l respirăm.



Fiecare atom de oxigen are un nucleu în centru şi electroni care se rotesc pe orbite în jurul acestuia, precum sateliţii. Fiecare atom, care are 8 electroni pe orbitele din jurul său, este un atom stabil. Însă, oxigenul are doar 6 electroni. Datorită acestui fapt, el este foarte instabil şi are nevoie de 2 electroni pentru a deveni stabil. Când oxigenul intră în contact cu alţi atomi, el ar putea să fure 2 electroni de la aceştia. Sau ar putea să atace un alt atom de oxigen cu care să împartă electronii, aşa cum face cu hidrogenul şi rezultă apa sau în cazul carbonului rezultând CO2 .
Consumul de mâncăruri şi băuturi tind să afecteze în mod nefavorabil caracteristicile lichidelor din corp. Multe din acestea sunt extreme de oxidate şi în deficit de electroni.
Astfel adăugarea la dieta unei persoane, a ionilor negativi de hidrogen, care se află de regulă în legume, tinde să afecteze în mod favorabil fluidele din corp.
Însă, valorile ORP-ului variază substanţial de la mâncăruri la băuturi. Dacă doreşti să eviţi cât mai mult oxidarea internă a corpului, este important să mănânci şi să bei cât mai mult produse cu ORP negativ.
Din nefericire cele mai multe alimente, mâncăruri şi băuturi pe care le consumăm de cele mai multe ori au ORP pozitiv. În mod ironic carnea, alcoolul, apa carbogazoasă, sunt cele mai oxidante dar şi cele mai populare. Un suc de portocale, proaspăt stors are un ORP de -200 mv, în timp ce un suc de portocale ambalat are un ORP de +200mv.

Proprietati antioxidante

Apa alcalina are două calităţi antioxidante – este încărcată negativ şi conţine ioni de OH - deci protejează celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule cu un număr impar de electroni, al căror electron liber tinde să se lege de alt electron.
Radicalii liberi atrag electroni din celulele ţesuturilor înconjurătoare şi, din această cauză, structura pereţilor celulari se distruge. Deteriorarea indusă celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuaţia îmbătrânirii.


Sursa numărul unu de radicali liberi este aerul pe care îl respirăm şi apa pe care o bem.
ORP aer + 300 pana la + 400

Apă robinet + 250 pana la + 400
Sifon + 400
Apă îmbuteliată + 200
Apă alcalină - 200 pana la -350
Suc de portocale - 250






APA ALCALINA , APA VIE 

        

„Microhydrin” este un puternic antioxidant care inhibă în mod activ acţiunea radicalilor liberi şi protejează în mod eficient organismul  împotriva celor mai agresivi dintre ei. Consumul produsului posedă  numeroase efecte pozitive şi anume: sporirea rezistenţei şi capacităţii de muncă, întărirea imunităţii, împiedicarea îmbătrânirii premature, încărcarea organismului cu un puternic aflux de energie.
Acţiunea componentelor active
Produsul „Microhydrin” creşte rezistenţa în timpul efortului fizic, antrenamentelor sportive sau muncii epuizante. După numai o săptămână de administrare acest produs unic contribuie la reducerea nivelului de acid lactic cu până la 24% şi la eliminarea rapidă a acestuia din muşchi, accelerând refacerea după efort. Elimină senzaţia de durere, creşte fermitatea şi tonusul ţesutului muscular, permiţând suportarea cu uşurinţă a supra-eforturilor,  fapt ce face din”Microhydrin” un produs extrem de popular în rândul sportivilor.
Asigurând organismul cu antioxidanţi puternici, îmbunătăţeşte sinteza de energie celulară produsă în mitocondrii ca rezultat al scindării proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor. Electronii formaţi în urma rezultatului acestui proces se transferă în continuare către toate celulele organismului şi participă la respiraţia celulelor, restabilind forma activă a ATF – NADF, care măreşte potenţialul energetic al organismului. Este un aspect foarte important, întrucât o suficientă rezervă de energie asigură o capacitate de muncă fizică şi intelectuală crescută, îmbunătăţeşte regenerarea organelor şi ţesuturilor lezate, schimbul de substanţe la nivel celular şi este crucială în lupta împotriva bacteriilor patogene şi a bolilor.
Inhibând în mod activ acţiunea radialilor liberi, produsul „Microhydrin” împiedică oxidarea celulelor sănătoase şi restabileşte în organism mediul alcalin favorabil, contribuind la saturarea intensă a sângelui cu oxigen. Cercetările ştiinţifice au demonstrat că în mediu alcalin oxigenul este mai bine şi mai repede absorbit de către celulă, îmbunătăţindu-se,  prin urmare, hrănirea celulelor şi schimbul de substanţe. De aceea, pentru întărirea organismului, este extrem de importantă creşterea nivelului de oxigen în sânge.
Produsul îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile biologice şi tensiunea superficială a lichidului intercelular sănătos, ceea ce duce la creşterea substanţială a hidratării celulelor şi a capacităţii lor de a absorbi mai bine substanţele nutritive.
Utilizare
Produsul „Microhydrin” asigură o susţinere energetică direcţionată:
  • a sistemului imunitar, îmbunătăţind rezistenţa faţă de viruşi şi bacterii;
  •  a sistemului cardiovascular, îmbunătăţind alimentaţia celulelor şi schimbul de substanţe;
  • a sistemului digestiv, contribuind la o mai bună asimilare a substanţelor nutritive;
  • a sistemului muscular, crescând fermitatea şi tonusul muşchilor.
 





Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 

Filtru de Buzunar pentru APA 
Coral Mine 


Se spune ca natura este cel mai bun medic , iar cea mai buna confirmare a acestei zicale o reprezinta noul produs  Coral - Mine , fabricat in Japonia din coral natural numit Sango .

Coral-ul este o substanta unica , in care pe parcusul a mai mult de 500 milioane de ani de existenta  s-a realizat o armonie perfecta a lumii animale, vegetale si minerale . Aceasta uimitoare creatie a naturii imbina simultan  cateva forme materiale . Savantii au demonstrat faptul asemanarii foarte mari a compozitiei genelor acestora cu genele umane . Scheletul coralului reprezinta un complex de saruri minerale , care determina proprietatile sale unice si actiunea asupra organismului .

Coral- Mine este produs pe baza coralului Sango din ape de mare adancime , care se intalneste in aproprierea insulelor Okinava, Japonia . Acest tip de coral contine minerale celel mai importante pentru organismul uman ,in special , saruri de calciu si magneziu . De asemenea,  in compozitia coralului se contin :
 potasiu , sodiu , fier, fosfor , sulf ,siliciu ,crom ,mangan , zinc si alte microelemente . Acest complex de saruri minerale naturale bogat si verificat in timp , exercita o actiune de reglare a balantei minerale a organismului , normalizeaza activitatea sistemelor si organelor vitale importante .
 La interactiunea cu apa , ionii mineraleor trec in apa , saturand-o si conferindu-i proprietati curative uimitoare .
Calciul  exercita in organism o activitate biologica  importanta : 
  •  regleaza procesele incercelulare ;
  • regleaza permeabilitatea membranelor celulare ;
  • regleaza procesele de conductibilitate nervoasa si contractiile musculare ;
  • mentine activitatea cardiaca la nivel stabil ;
  • participa la formarea tesutului osos , mineralizarea dintilor ;
  • participa la procesele de coagulare a sangelui .
Nivelul optim de magneziu in organism :
  • regleaza conductibilitatea neuromusculara, tonusul musculaturii  netede (a vaselor sanguine , intestinului , vezicii biliare , vezicii urinare etc . )
  • stimuleaza formarea albumineral ;
  • regleaza conservarea si eliberarea de ATF -unica sursa de energie
  • diminueaza excitabilitatea celulelor nervoase ;
  • asigura un ritm cardiac stabil .

  • MAGAZIN NATURIST ONLINE 
  •  Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 
Aciditatea mediului are o importanta deosebita pentru reactiile biochimice care au loc in sistemele vii , deoarece in organismul uman majoritatea mediilor lichide sunt fie neutre , fie slab alcaline .
Coral - Mine are capacitatea de a modifica echilibrul acido-bazic si de-a creste pH-ul pana la o reactie usor alcalina .
De aceea , Coral - Mine va fi la fel de util in cazul fracturilor de oase si osteoporoza , in caz de aritmie si hipertensiune , stres si depresie , alergii , diateze , afectiuni ale pielii , hipovitaminoza si imunitate scazuta ,pentru prevenirea cariilor . Produsul este recomadat persoanelor care duc un mod activ de viata , in caz de suprasolicitare intelectuala si fizica .
Utilizarea apei cu Coral - Mine contribuie la ameliorarea starii pielii , parului , unghiilor si de asemenea la pastrarea  tineretii , cresterii tonusului vital si energiei .

De ce apa de coral si nu pulbere ?

 70% din corpul nostru este apa . 75 - 85 % din celulele creierului sunt constituite din apa . Sangele contine aproximativ 90% apa . Utilizarea in cantitate suficienta a apei de calitate reprezinta a doua  (dupa AER ) dintre conditiile importante de functionare normala a organimului , nemaivorbind de tratamente sau de insanatosire , iar mineralele utile , fiind dizolvate in apa , sunt asimilate mult mai rapid , mai bine si mai usor .

Coral -Mine  30 pliculete de 1g pentru 45 litri de apa .  



H-500
Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 

H-500” completează linia de produse cu acţiune antioxidantă. Asigurând protecţia împotriva radicalilor liberi, produsul ajută la refacerea capacităţii normale de muncă a organismului.
Pentru o eficienţă mai bună, se recomandă dizolvarea conţinutului unei capsule într-un pahar cu apă plată, imediat înainte de consum. Datorită „H-500”, problema îmbătrânirii premature sau a unei stări generale proaste de sănătate va înceta să existe pentru dumneavoastră.
Acţiunea componentelor active
„H-500” reprezinta o sursă de vitalitate, rezistenţă şi refacere, asigurând capacitatea de efort fizic şi intelectual.
„H-500” creşte rezistenţa în timpul oricărui efort fizic, în timpul orelor de sport sau efortului fizic prelungit. Contribuie la reducerea nivelului de acid lactic şi la utilizarea rapidă din muşchi a acestuia, accelerând refacerea muşchilor după efort.
Efectul benefic permite utilizarea produsului de către persoanele care depun un efort intelectual intens, efort fizic, sportivilor, precum şi acelor persoane care preferă odihnă activă, întrucât permite suportarea cu uşurinţă a supra-efortului, combate tensionarea excesivă, creşte fermitatea şi tonusul muscular.
Acest produs creşte potenţialul energetic al organismului, datorită stimulării producţiei de energie celulară, care se formează în momentul scindării hranei pe bază de proteine şi carbohidraţi, aspect extrem de important pentru sănătate în ansamblu, întrucât o rezervă suficientă de energie asigură o bună capacitate de efort fizic şi intelectual, îmbunătăţeşte schimbul de substanţe şi permite contracararea multor factori nefavorabili.
„H-500” împiedică oxidarea celulelor sănătoase şi reface în organism un mediu alcalin favorabil, contribuind la îmbunătăţirea nutriţiei celulare şi a schimbului de substanţe.


HydraCel
Tensiunea superficială a apei deţine un rol important în procesele oxido-reducătoare din organism. O apă „mai lichidă” participă în mod mai activ la scindarea substanţelor biologice. Apa intracelulară şi intercelulară are o tensiune superficială destul de redusă. Pentru îmbunătăţirea caracteristicilor acesteia se utilizează „HydraCel™”.
Produsul „HydraCel™” reprezintă un concentrat mineral, care reduce tensiunea superficială a apei şi îmbunătăţeşte unele caracteristici ale lichidului intercelular, precum pH-ul şi conductivitatea specifică, creând, astfel, condiţii pentru o participare mai activă a lichidului în procesele biochimice.

MAGAZIN NATURIST ONLINE  Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare.


Acţiunea componentelor active
Baza coloidală pentru construcţia cristalelor minerale o reprezintă sursele de ioni încărcaţi negativ. Acţionând ca nişte magneţi minusculi, aceştia atrag către suprafaţa lor moleculele de apă, formând cristale lichide. Sarcina electrică, care apare pe suprafaţa acestor cristale, modifică proprietăţile apei.
Dioxidul de siliciu are forma unor micro-sfere cu diametrul de aproximativ 5 nm, care se grupează, formând structuri mai mari. Astfel de particule au o mulţime de sectoare încărcate electrostatic , se leagă uşor de apă şi substanţele liposolubile deţin şi au proprietăţi fizice, necaracteristice pentru alte forme ale dioxidului de siliciu.
Substanţele nutritive, trebuie dizolvate înainte de utilizarea lor de către organism. Una din proprietăţile importante ale substanţelor hidrosolubile este tensiunea superficială critică (TSC). Aceasta este tensiunea superficială limită, la depăşirea valorii căreia substanţa nu se mai umectează.
Apa umectează suprafaţa datorită prezenţei legăturii de hidrogen. Atomii de hidrogen, care intră în componenţa moleculei de apă , sunt purtători de încărcătură pozitivă. Pentru a fi umectabilă, suprafaţa trebuie să fie purtătoare de sarcină negativă.
Sarcina electrică a particulelor coloidale depăşeşte cu mult sarcina legăturii de hidrogen. La adăugarea în hrană, particulele coloidale se lipesc de suprafaţa substanţelor nutritive, mărind-o şi creând un număr imens de sectoare, unde are loc combinarea prin intermediul legăturilor de hidrogen în întregul volum al lichidului. Ca rezultat, este asigurată umectarea de 100% a produsului.
Substanţele nutritive liposolubile nu se umectează cu apă. La încapsularea particulelor de ulei în structura coloidală, se creează o micro- sferă minusculă, care în exterior se leagă cu apa, iar suprafaţa interioară este legată cu ulei, purtând la suprafaţă sarcină negativă. Ca atare, această sarcină condiţionează absorbţia particulelor nutritive de către mucoasa intestinului şi asimilarea ulterioară a acestora.


Beneficiezi de reduceri de la 20% până la 100% prin recomandare. 

 Sursa: Coral Club  

Niciun comentariu: