Paraziti intestinali



DEPARAZITARE


Infestarea omului cu helminti (viermi parazitari) depinde de educatia sanitara a fiecaruia .
Un factor important il reprezinta si nivelul de dezvoltare economica a tarii.
In Africa , fiecarui locuitor ii revine peste doua tipuri de helminti , in Asia si America Latina mai mult de unul , iar in Europa prospera , fiecare al treilea locuitor este infestat cu helminti (paraziti).
Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii , peste jumatate din populatia planetei sufera de boli parazitare . In prezent nu exista programe de dehelmitizare , putem  presupune ca numarul de infestari cu helminti creste continu .
Se pare ca omenirea , cea care a conceput navele cosmice , a dezvoltat cele mai futuriste tehnologii si care stapanesc marile si oceanele , nu poate rezolva problema helmintilor . 

Acest fapt se explica prin cateva cauze : in primul rand este o boala din categoria " mi-e rusine sa spun " ; in al doi-lea rand ,exista o receptivitate generala pentru majoritatea helmintilor; "nu vad nu exista"  in al trei-lea rand , metodele de examinare au o valoare diagnostica redusa si terapia infestarii cu helminti este aplicata eronat .


Parazitul este un organism, ce îşi petrece viaţa pe contul unui alt organism viu. El trăieşte în organismul omului (căci despre aceasta vom vorbi) o viaţă paralelă cu el dar, se hrăneşte cu energia, celulele şi nutrienţii acestuia. Absoarbe tot ce e mai bun din hrana pe care gazda o consumă.

Fiinţele omeneşti pot fi “gazdele” a mai mult de 100 tipuri de paraziţi de cele mai diferite dimensiuni – de la microscopici până la helminţi cu lungimea de câţiva metri. În pofida afirmaţiei larg răspândite, paraziţii trăiesc nu numai în tractul intestinal. Ei pot fi depistaţi în orice parte a organismului: în plămâni, ficat, muşchi şi articulaţii, esofag, creier, sânge, inimă, piele şi chiar în ochi.
Când vedeţi imaginea diferitor paraziţi, deseori incredibil de lungi, vă miraţi cum un aşa monstru poate trăi în organismul omului fără ca el să bănuiască ceva? Răspunsul la această întrebare e simplu. Scopul parazitului e să-şi ascundă existenţa. Parazitul trăieşte neobservat, deoarece dacă va fi observat, neaparat vor fi luate măsuri de a-l distruge.

Sunt “deştepţi” prin capacitatea de a supraveţui şi a se înmulţi practic în orice condiţii, ceea ce, desigur, este scopul principal al oricărui organism. Cum parazitul poate exista în organismul nostru fără ca noi să ne dăm seama?
Interesant e că, omul, care îşi înţelege bine organismul şi simte semnalele transmise de el, poate determina prezenţa paraziţilor. Însă dintre aceştea sunt foarte puţini. De obicei omul, obişnuit cu starea în care se află – nivelul scăzut de energie, îmbolnăvirea frecventă, erupţii permanente, dureri, răceli dese, gripă şi constipaţii (lista neplăcerilor din cauza paraziţilor poate fi infinită) şi considerând-o normală, niciodată nu va putea depista paraziţii în organismul său.

Tradiţional, existenţa paraziţilor se poate depista făcând analiza maselor fecale. Însă problema e că această metodă nu este perfectă şi de nădejde. Prin analiza masei fecale paraziţii pot fi depistaţi numai în cazul dacă agentul de laborator va observa ouăle de parazit sub microscop. Însă, dacă parazitul ce trăieşte în organismul nostru, n-a depus ouă înaine de a fi luată analiza, prezenţa lui rămîne neobservată. Unii medici recomandă de a face trei analize de mase fecale la un oarecare interval de timp, dar, din păcate, şi aceasta nu dă rezultatele dorite, deoarece procesul de depunere a ouălor de către paraziţi nu este normat în timp.

Trebuie de menţionat că ei depun un număr impunător de ouă. De exemplu, femela nematodului poate depune dintr-o dată până la 10-25 mii de ouă, iar ascaridul poate creşte până la 45 centimetri şi depune până la 200.000 ouă pe zi! Cu cel mai lung parazit – helmintul de peşte – ne putem infecta consumând peşte crud sau rău prăjit. Helmintul de peşte creşte pînă la 9 metri şi depune dintr-o dată până la un milion de ouă.

Cel mai simplu larvele de paraziţi pătrund în organismul nostru odată cu produsele alimentare infectate, cu legumele şi fructele rău spălate, cu carnea şi peştele neprelucrate sau prelucrate termic insuficient.

Mai există o cale sigură de infectare – de la animalele domestice. În organism la majoritatea animalelor trăiesc câteva tipuri de paraziţi. Ouăle lor nimeresc în mediul înconjurător cu masele fecale ale animalelor, se reţin în lâna şi pe labele lor. Omul se poate molipsi nu numai când mângâie, sărută animalul, dar chiar şi pe calea aerului. Aceasta e destul de periculos pentru bolnavii a căror imunitate e slăbită, pentru femeile gravide şi copii, care timp îndelungat se joacă cu animalele, aflându-se cu ele în contact direct.

Astfel, există o problemă globală – lupta cu paraziţii. Noi, pur şi simplu, subapreciem pericolul pe care îl prezintă paraziţii pentru om şi nici nu încercăm să rezolvăm această problemă.
Numărul simptomelor posibile în urma invaziei parazitare e aproape infinit. Aceste vietăţi sunt atât de “deştepte” încât îşi pot masca existenţa prin simptome ale celor mai răspîndite boli. Iată de ce specialiştii recomandă curăţirea de paraziţi tuturor celor care suferă de boli “populare” şi cărora medicamentele tradiţionale nu le ajută.




  • Să enumerăm cele mai răspîndite simptome ce indică existenţa paraziţilor în organismul omului:
• Constipaţiile. Unii helminţi din cauza formei lor şi dimensiunilor mari pot fizic bloca unele organe. Infectarea abundentă cu helminţi poate bloca căile biliare şi intestinale generale, ce duce la constipaţii.
 Diareea. O parte din paraziţi, în special cei protozoici, produc substanţe, asemănătoare hormonilor, care se conţin în diferite ţesuturi ale organismului omului şi surplusul cărora duce la eliminarea natriului şi hlorurii din organism, ceea ce, la rândul său, duce la scaun apos şi frecvent. Apariţia diareei în cazul dat este rezultatul viabilităţii parazitului, dar nu a încercării organismului de a se debarasa de infecţia existentă.
 Gazele şi balonarea. Sunt paraziţi, care acomodându-se pe partea de sus a intestinului subţire, duc la inflamarea pereţilor, formarea gazelor şi la balonare. Problema se poate complica dacă folosim produse greu de asimilat ca fasolea sau fructe şi legume crude. Balonarea permanentă a abdomenului deseori este simptomul existenţei “paraziţilor tăinuiţi”. Asemenea simptome gastrointestinale pot continua, cu dureri mai puternice sau mai slabe, timp de multe luni, ba chiar şi mulţi ani, dacă nu vor fi eliminaţi paraziţii din organism.
 Sindromul stomacului “nervos”. Paraziţii pot irita, inflama şi acoperi pereţii celulelor intestinelor, ce duce la apariţia unui şir de boli gastrointestinale şi reduce absorbirea de către organism a substanţelor nutritive importante pentru viaţă, în special a grăsimilor. O aşa absorbire redusă duce la formarea scaunului tare şi a steatoreei (surplus de grăsimi în scaun).
• Dureri în articulaţii şi muşchi. E ştiut, că paraziţii pot migra cu scopul de a se incapsula în lichidul articulaţiilor şi muşchilor. Când începe migrarea omul simte mari dureri, care sunt considerate urmare a artritei. Durerile şi inflamarea articulaţiilor şi muşchilor pot fi rezultatul dereglării alimentării ţesuturilor, provocată de unii paraziţi, sau reacţiei imunitare a organismului la existenţa lor.
 Anemia. Unele specii ale helminţilor intestinali se prind de mucoasa intestinelor şi absorb substanţele nutritive din organismul stăpânului. Dacă paraziţi în organism sunt în număr mare ei pot provoca o mare pierdere de sânge, ca rezultat poate apărea insuficienţa de fier sau anemia pernicioasă.
 Alergia. Paraziţii pot irita, iar uneori chiar şi deteriora integritatea membranei intestinelor, ce sporeşte riscul pătrunderii moleculelor mari, nedegerate în sânge. Aceasta poate activiza reacţia imunitară a organismului sub formă de producere a dozelor sporite de eozinofil – unul din formele celulelor de protecţie ale organismului. Surplusul lor provoacă reacţii alergice. În afară de alergii, paraziţii provoacă producerea sporită de către organism a imunoglobulinei.
 Pielea nesănătoasă. Paraziţii intestinali pot provoca urticarie, erupţie, egzemă şi alte reacţii ale pielii cu caracter alergic. Ulcerul cutanat, inflamaţiile, papilomele şi dermatitele pot fi rezultatul existenţei protozoarelor.
• Granulomele. Acestea sînt focare de inflamare, ce conţin ouă distruse de paraziţi. Cel mai frecvent ele se formează pe pereţii intestinului gros şi rectului, dar se pot forma şi în plămâni, ficat, cavitatea abdominală şi uter.
• Nervozitatea. Produsele schimbului de substanţe şi substanţele toxice, eliminate de paraziţi, pot irita sistemul nervos central. Agitaţia şi nervozitatea deseori sunt rezultatul intoxicării cu paraziţi. Mulţi oameni afirmă, că spre sfârşitul procesului de curăţire cu substanţe vegetale soţii sau soţiile, rudele cicălitoare au devenit mai plăcute şi mai tolerante. “Cel mai vestit în ultimii ani helminţi a aparţinut primadonei de operă Maria Kallas. Ea avea probleme serioase de greutate şi piele. Când helmintul a fost depistat şi eliminat, greutatea ei a scăzut, pielea s-a îmbunătăţit s-a îmbunătăţit chiar şi caracterul”,- scrie Ghitteliman.
• Dereglarea somnului. Trezirile frecvente în timpul nopţii, în special între orele 2 şi 3, pot fi rezultatul încercărilor organismului de a se debarasa de substanţele toxice prin ficat, deoarece conform postulatelor medicinii chineze, anume în aceste ore de noapte procesele în ficat se activizează. Dereglarea somnului poate, de asemenea, fi rezultatul eliminării nocturne a unor paraziţi prin anus, ce provoacă dureri puternice şi mâncărime.
 Scrâşnire a dinţilor. Bruxismul – scrâşnirea dinţilor – deseori este simptomul infectării cu paraziţi. Acest simptom e destul de observabil la copii în timpul somnului. Bruxismul poate fi reacţia sistemului nervos la un iritant străin. E interesant de menţionat, că în medicina tradiţională cauzele bruxismului rămân neidentificate.
• Oboseala cronică. Plângerile de slăbiciune, de stare asemănătoare cu gripa, apatie, depresie, reducerea concentrării atenţiei şi memoriei pot ţine de existenţa paraziţilor, activitatea vitală a cărora duce la insuficienţa de substanţe nutritive în organism ca urmare a asimilării insuficiente a proteinelor, grăsimilor şi, în special, a vitaminelor A şi B12.
• Dereglări ale imunităţii. Paraziţii slăbesc sistemul imunitar, reducând eliminarea imunoglobulinei A (Lg A). Prezenţa lor stimulează permanent sistemul imunitar şi cu timpul îl pot slăbi esenţial, deschizând calea infecţiilor bacteriene şi virale spre organism.
• Rectul delăsat. Majoritatea paraziţilor veţuiesc în rect. După părerea specialiştilor academiei regale de medicină din Marea Britanie, 95% din boli şi indispoziţiei direct sau indirect ţin de rectul impurificat.

Din numărul simptomelor evidente a existenţei paraziţilor în organism pot face parte şi următoarele dereglări: sporirea greutăţii, sentimentul permanent de foame, pierderea din greutate, un gust şi un miros urât din gură, astm, diabet, epilepsie, acnee, migrenă şi chiar aşa boli ce duc la sfârşit letal ca bolile de inimă şi cancerul.

În afară de aceasta, paraziţii primesc cea mai bună hrană, ei cu lăcomie consumă hrana cea mai nutritivă din dieta stăpânului-gazdă, lăsându-i doar rămăşiţe. De aceea la mulţi oameni, care duc un mod de viaţă sănătos şi folosesc multe vitamine, nu se observă îmbunătăţirea evidentă a sănătăţii. Alimentarea corectă, fără curăţirea preventivă a organismului de paraziţi are o eficienţă mult mai mică decât cea scontată.

Organismul cere din ce în ce mai multă hrană, deoarce nu-i ajung vitamine şi minerale foarte necesare pentru viaţă. “Murdăria interioară e mai straşnică de cât cea exterioară. Cel ce se curăţă numai la exterior aşa şi va rămâne murdar. Oamenii nu înţeleg câte deseuri adună în organism, consumând hrana nepotrivită şi câte, din această cauză, se adună în organism substanţe otrăvitoare, care trebuie eliminate cu mijloace naturale” (P. Bragg). 

Medicul Paul Bragg este autorul multor cărţi despre necesitatea curăţirii organismului şi fondatorul magazinelor cu produse naturale în America. Trebuie de menţionat, că însuşi medicul Bragg prin modul său de viaţă a demonstrat eficienţa curăţirii organismului şi alimentării corecte şi sănătoase. Când a decedat tragic la vârsta de 96 ani, la autopsie medicii au rămas surprinşi că corpul lui în interior era ca la un tînăr de 18 ani.

“Noi trebuie să curăţim intestinul de mase fecale pentru a preveni autointoxicarea. Când organismul încearcă să asimileze substanţele nutritive din rect, care e astupat, el practic absoarbe mase fecale intoxicate. Toxinele, de asemenea, blochează fermenţii fără de care nici o celulă a organismului nu poate funcţiona normal. Anume de aceea 90% din boli încep de la rect. Toxinele, în sine, şi sunt cauza bolilor, plus lipsa alimentării la nivel de celulă”,- scrie medicul Braian Karpenter.

Anume din această cauză fiecare din noi trebuie periodic să se trateze împotriva paraziţilor pentru a nu transforma organismul într-un depozit de murdărie, unde mişună paraziţii, care intoxifică organismul nostru şi provoacă un şir de boli nefavorabile.

Deparazitare si Purificare  site de produse






Sănătatea noastră e responsabilitatea noastră. 

În afară de aceasta trebuie să ne gândim nu numai la noi. Cea mai bună profilaxie a infecţiei parazitare este curăţirea organismului fiecărui membru al familiei, precum şi al animalelor care vieţuiesc în casa noastră.
Programele antiparazitare trebuie aplicate nu mai rar de 2 ori pe an, în cazuri excepţionale, mult mai complicate – de 3-4 ori pe an în baza recomandărilor medicului.

Silver-Max – argint coloidal, are o acţiune bactericidă, fungicidă şi antiparazitară bine exprimată. Frunze de nuc negru, Garlic (Usturoiul ) – cu proprietăţi antiparazitare, Combinaţia de plante nr. 7 – amestecul de plante medicinale contribuie la curăţirea tractului digestiv şi scoaterea helminţilor din organism. Combinaţia de plante nr. 2 – mijloc pentru curăţirea organismului şi detoxifiere. Lax-Max – un produs complex, ce contribuie la normalizarea funcţionării tractului gastrointestinal (curăţirea organismului de toxine şi paraziţi), conţine detoxicatori vegetali şi clorofilă. Pau D’Arco – Activitatea antiparazitară a preparatului se exprimă prin capacitatea de a inhiba înmulţirea şi dezvoltarea paraziţilor în celulă.

Inscrie-te si cumpara produse cu REDUCERE 20% pana la 100% prin recomandare :
Inscrie-te AICI



Niciun comentariu: